Skrivet: 2013-08-31 | 17:55:40
Kategori: Allmänt

lördag

Mamma tog med jobb hem till mig den här helgen också, så satt tre timmar i gårkväll och några timmar imorse och klistade på adresslappar och la papper i kuvert, men hann inte med allt för har annat att göra idag också. Sprang till exempel intensivt på bandet i 20 minuter och nu sitter jag vid matbordet för att ta tag i allt skolarbete jag har tills nästa vecka, men lyckas inte riktigt komma igång. Måste även hoppa in i duchen om ungefär en halvtimma och sen börja fixa mig, för ikväll ska jag hem till Vilma och sen sover Sandy här hos mig!
 

Skrivet: 2013-08-26 | 22:07:00
Kategori: Allmänt

kalas

Igår var vi bjudna på 15-årskalas hos Sophie, så jag och mamma åkte dit medan pappa och Erik var på golfbanan. Även om det är nära slutet av sommaren var det stekande varmt ute i de svarta sofforna och det öppnades paket och åts tårta! 

Skrivet: 2013-08-25 | 12:27:00
Kategori: Allmänt

jobb hemma

Vankade för en stund sen, och nu ska jag sätta igång med lite jobb mamma tagit med hem till mig från hennes jobb. Brukar hjälpa till på hennes jobb på lov ibland men eftersom jag har skola nu är det ju lite svårt, så nu får jag göra det hemma istället. Men får sätta igång snabbt för ska iväg på kalas vid 3, och är flera timmars arbete kvar!

Skrivet: 2013-08-24 | 23:38:00
Kategori: Allmänt

födelsedagslunch

Sandy kom hit redan vid 9 i morse och så satte vi igång att fixa direkt. Bakade efterrätten och förberedde det som gick med maten, sedan lyckades båda två somna i soffan i en timma eftersom vi var så trötta. Men vaknade lagom för att göra oss i ordning innan Ossian kom. Till förrätt serverade vi baconlindad halloumi, till huvudrätt fläskkarré med potatis och lite annat som varit i ugnen, och till efterrätt key lime cheesecake. Så man kan säga att vi var mätta efteråt! 

Skrivet: 2013-08-24 | 00:44:00
Kategori: Allmänt

skype

Ikväll har jag bara varit hemma och ätit middag med familjen, och sen har jag, Sandy och Ossian skypeat i nästan två timmar med Dagur som nu då är på Island. Det är ju bra att det finns något som skype så vi alla fyra kan hålla kontakten mer än bara med sms. Det kanske kan få det att kännas lite mer som att han var här!
Nu ska jag gå mot sängen, för i morgon kan jag inte gå upp senare än 9 då Sandy kommer hit. Ossian fyller år på söndag, så vi tänkte fira honom här imorgon och det behövs lite förberedelser, så därför får Sandy vara här tidigt! 

Skrivet: 2013-08-22 | 21:24:00
Kategori: Allmänt

huvudsta

Sandys lägenhet i Stockholm ligger i en del som heter huvudsta, som det bara tar knappt tio minuter från in till stan med t-banan. Precis nedanför lägenheten finns en gångled längs vattnet som vi gick ner till innan vi skulle åka hem sista dagen. Det var den ända riktigt fina dagen, så passade bra med en promenad bort och tillbaka med ett litet stopp på vägen för att köpa oss glass!

Skrivet: 2013-08-21 | 21:16:00
Kategori: Ätbart

frozen yogurt

Var precis ute på en timmas power walk med My, får försöka passa på att träna lite nu innan skolan kommer igång på riktigt! Det är bara svårt att komma ut när man hellre ligger hemma och sover efter en dag i skolan, men vi ska göra vårt bästa. 

Skrivet: 2013-08-20 | 19:14:00
Kategori: Allmänt

slut på vilan

Imorgon börjar skolan igen, och känns faktiskt helt okej. Har hunnit med mycket denna sommaren och tycker det var ett bra tag sen det var skolavslutning. Åkt till både Cypern och Frankrike, och där emellan har det varit fint väder här hemma i Sverige, så man kan ju inte klaga! Tror jag är redo att nu kämpa mig igenom ett andra år på gymnasiet fullt av slit, plugg och stress! Och förhoppningsvis lite kul däremellan också!

Skrivet: 2013-08-20 | 18:13:00
Kategori: Resor och minnen

näst sista dagen

En dag ville killarna köra vattenskoter, så då låg jag och Sandy själva vid stranden och solade. Dagen efter det var den näst sista hela dagen, och då vandrade vi iväg in bland träden igen för att komma till ett litet vattenfall där man kunde bada och sola på klipporna! Var väldigt fint och mysigt med något annat än en strand som man sett så många gånger förut. 

Skrivet: 2013-08-20 | 00:02:18
Kategori: Resor och minnen

barcelona

När vi var i Frankrike låg Barcelona bara en knapp timma bort med tåg, så en dag spenderade vi på gatorna där!

Skrivet: 2013-08-19 | 15:23:00
Kategori: Allmänt

ett hejdå

Tidigt imorse flög Dagur till Island för att nu bo där med sin familj. Så igår var vi fyra med varandra för att säga ett sista hejdå, eftersom det nu kommer dröja några månader innan vi ses igen. Vi började med att sitta en stund på da matteo där han fick sina avskedspresenter, vilka var en bok med bilder och hälsningar från klassen, som vi nu äntligen även skrivit något i, och en tavla som jag, Sandy och Ossian målade hos mig i veckan! Sedan gick vi för att äta hamburgare på Burgersson, och så avslutade vi kvällen med två timmar på Condeco innan det var dags att sorgligt nog säga hejdå. 
 

Skrivet: 2013-08-19 | 00:24:00
Kategori: Allmänt

middag

Blev hembjuden till Vilma i fredags på middag med några tjejer från skolan och hennes gamla klass. Hon hade gjort det väldigt fint iordning och maten var väldigt god, med både förrätt, huvudrätt och så hjälpte vi till lite med en efterrätt!

Skrivet: 2013-08-18 | 23:24:00
Kategori: Allmänt

racerkörning

När morfar fyllde år fick han i present att få köra racerbil, så i förra veckan följde vi med för att kolla på och så jag skulle kunna ta kort. Han fick testa tre olika bilar, och jag tror jag tyckte det var väldigt kul!
 

Skrivet: 2013-08-14 | 22:55:00
Kategori: Resor och minnen

bergsbestigning

Eftersom staden vi bodde i, i Frankrike, gränsar till Spanien låg pyreneerna väldigt nära. Så vi tog en heldagstur på över 6 timmars vandring upp till toppen av ett av de högre bergen, där vi stannade ett tag och fikade innan det var dags att vandra ner igen. 

Skrivet: 2013-08-14 | 11:35:00
Kategori: Resor och minnen

grottorna

Ca en timme bort från huset fanns det grottor som man kunde gå runt och kolla i, så det gjorde vi en av dagarna! Var runt tio grader där inne så detta blev det ända tillfället under hela resan man fick nytta av tjocktröjan. Det såg faktiskt riktigt häftigt ut, och efteråt gick vi runt i en inmurad liten stad precis bredvid grottorna. 

Skrivet: 2013-08-13 | 22:41:00
Kategori: Resor och minnen

en liten film

Var ju på Cypern i början av sommaren och filmade även en del när vi var där. Så nu har jag äntligen klippt ihop alla dessa filmsnuttar till en liten film om resan! 
Titta i HD för bästa kvallité!

Skrivet: 2013-08-13 | 19:21:00
Kategori: Allmänt

slottet

Under en av dagarna i Stockholm vandrade vi bort till slottet och tittade en stund!

Skrivet: 2013-08-12 | 23:23:00
Kategori: Allmänt

vilat upp mig

Har bara varit hemma och tagit det lungt i soffan hela dagen. Efter både frankrikeresan, och nu senast stockholm, så kändes det behövligt att bara inte göra nånting en hel dag. Men nu ska jag lägga mig för imorgon ska vi gå upp tidigt och åka med morfar som ska göra det han fick i födelsedagspresent för ett tag sen, vilket är att köra racerbil!

Skrivet: 2013-08-11 | 17:21:00
Kategori: Resor och minnen

dagar vid stranden

Även om det inte blev så jättemånga dagar vid stranden, då vi hade så mycket annat för oss under de 10 dagarna vi var borta, så spenderade vi några stekandes i värmen. Stället där vi bodde låg tillräckligt nära havet för att vi enkelt skulle kunna ta bussen dit på morgonen, och sen hem på eftermiddagen. Jag och Sandy tyckte även stt bussresan var en bra stund att ta igen den sömn man inte lyckats få under natten!
 

Skrivet: 2013-08-09 | 02:17:26
Kategori: Allmänt

ladurée

Vi kom ju fram hit väldigt tidigt på dan igår, så kunde gå runt på stan ett tag och kolla lite. Sandy köpte bland annat några macarons från ladurée som vi fyra delade på efter middagen!
 
 

Skrivet: 2013-08-07 | 10:03:20
Kategori: Allmänt

snart framme

Sitter just nu på tåget men är snart framme i Stockholm trots att det varit förseningar. Kommer kännas skönt att få komma ut i friska luften igen eftersom jag mått väldigt illa under hela resan av min åksjuka.
 

Skrivet: 2013-08-06 | 21:21:00
Kategori: Allmänt

grillkväll

Eftersom Dagur flyttar till Island om ungefär två veckor hade vi en grillkväll hemma hos honom för att några från klassen skulle ha chansen att träffa honom en sista gång. I princip allt i hans kök var nerpackat i flyttlådor så vi fick hitta på nya lösningar, med t.ex. en stekpanna som salladsskål och chips i glasspaket, men det var mest kul och vi hade det jättemysigt.
Imorgon ska jag gå upp tidigt, för halv 7 går tåget från Göteborg mot Stockholm dit jag, Sandy, Ossian och Dagur ska. Sandy har lägenhet där så vi ska bo där tills på lördag, ska bli väldigt kul eftersom jag inte direkt brukar spendera tid i Stockholm!

Skrivet: 2013-08-05 | 20:15:00
Kategori: Allmänt

på vägen hem

När jag för några veckor sen cyklade hem från jobbet hade jag tagit med mig kameran, så det blev en del bilder! Var så fint med solen tyckte jag varje dag, så det gjorde inte så mycket att jag blev väldigt sen till middagen.
Nu sticker jag och My iväg till Johanna för att ta det lugnt och umgås! 
 

Skrivet: 2013-08-03 | 21:20:00
Kategori: Resor och minnen

tillbaka igen

Planet åkte ganska tidigt i morse så vi var framme redan vid 11 här i Sverige. Det har varit tio väldigt händelserika och varma dagar i Frankrike, och vi har haft det väldigt kul! Bilderna kommer komma allt eftersom jag redigerar dem, har än så länge bara hunnit med dessa.