Skrivet: 2014-11-30 | 12:25:00
Kategori: Foto

Ljung

I fredags, efter en lång dag i skolan, åkte jag, mamma och pappa upp till Grundsund. Även om det är lite smådött här under vintern så är det ändå väldigt fint. Hade hoppats på lite dimma igår morse när jag och mamma gick upp tidigt, men luften var klar, till skillnad från himlen. Så får hoppas på bättre lycka nästa gång! Det finns i alla fall en hel del ljung överallt hehe, så något kan man ta kort på.

Skrivet: 2014-11-26 | 22:52:18
Kategori: Resor och minnen

Hotellkväll i Köpenhamn

Efter en lång dag på stan följt av en stor middag kände vi att det vore skönt att hänga lite på hotellet. Var väldigt fint och mysigt i lobbyn med brasor å grejer, så satt där ett tag och varvade ner lite innan det skulle bli dags att gå till rummen. Brasorna gjorde dock att temperaturen steg upp mot vad som kändes som 50 grader, och när jag gick för att öppna balkongdörren och släppa in lite kyla hittade jag ännu mer mysigheter. Ute i kylan fanns någon stor rund sak med kuddan och filtar i där jag och Sophie krypte in. Där låg vi ett bra tag, innan det var tid för att ladda upp inför en sista dag på stan innan hemfärden!

Skrivet: 2014-11-23 | 12:49:00
Kategori: Allmänt

Morgonfirad

Ställde klockan och satte igång med sconesdegen. Idag fyller nämligen mamma år så tänkte att det passade bra att festa till det med något annat än flingor till frukost. När degklumparna var insatta i ugnen gick vi upp till sovrummet med paketen och sjöng. Mamma och hundarna hjälptes åt att både få av pappret och äta upp innehållet, och sedan gick vi alla ner och åt av de varma färdiga sconesen. Tyvärr kommer jag vara tvungen att sitta instängd själv i ett rum med kemiboken hela dagen, men lite födelsedagsmiddag lär jag väl ändå hinna med ikväll!

Skrivet: 2014-11-20 | 22:59:12
Kategori: Allmänt

Förändring

Som ni kanske märkt så har jag ändrat om en del i designen! Någon annat ni kanske även märkt är att uppdateringen varit ganska kass, men detta har, i kombination med för mycket skolarbete, berott på att all ledig tid har lagts på att försöka få det som jag vill. Det har nämligen inte riktigt velat sammarbeta med mig och har även fått klura ut mycket själv om hur jag ska göra. Google har helt enkelt svikit mig. Men nu har jag äntligen lyckats få till det mesta, även om jag vet att det finns några småsaker som kunnat vara bättre. Men de får jag helt enkelt fixa till under tidens gång. Ville i alla fall få lite mer fokus på bilderna och få bort allt annat småkrafs, så bilderna har blivit större och menyn vid sidan har försvunnit! Alltid mycket roligare att uppdatera när man har en ny design, så det inte blir lika mycket samma sak hela tiden.

Skrivet: 2014-11-20 | 22:37:24
Kategori: Allmänt

Snart så

Här är ytterligare två bilder från dagarna i Köpenhamn! Tiden måste gå väldigt fort för känns som om det var förra veckan trots att det redan gått en månad. Och snart är det jul även om jag fortfarande inte vill inse att sommaren är över. Är visserligen lite skönt att tiden går fort, för då närmar ju sig även studenten snabbare. Skulle behöva några lediga dagar igen just nu, för högen med skolböcker på matbordet börjar växa sig alldeles för stor. Längtar något fruktansvärt just nu till när allt slit är över, ett litet tag!
 

Skrivet: 2014-11-16 | 20:23:00
Kategori: Allmänt

200-dagars

Årets 200-dagars-fest, ihop med Polhem och Hvitfeldtska, var även en maskerad, så vi fick i sista minuten springa förbi buttericks efter skolan och köpa masker. Innan vi åkte in till valand där själva festen skulle vara så sågs vi några stycken innan och laddade upp! Nästan så att förfesten oftast är roligare än själva festen haha.

Skrivet: 2014-11-09 | 21:28:00
Kategori: Allmänt

Ute i mörkret

Den här dagen har varit väldigt splittrad när det gäller nyttigt och onyttigt. Började dagen bra med knäckemacka och mysli, men sedan kom suget ikapp mig. Lite mörk choklad, pepparkakor och en hel del chokladkaka. Passade därför bra att jag följde med Sophie och Erik ut och sprang ett par kilometer i skogen. På ett sätt bra att det är mörkt och läskigt för när energin tar slut så får man börja springa för sitt liv istället, för eftersom jag är betydligt långsammare än de två andra fick jag klara mig på egen hand. Men vi klarade oss, och kunde köra hem igen.

Skrivet: 2014-11-07 | 21:06:00
Kategori: Allmänt

Ett snabbt besök

Jag och Kajsa kände att vi hade en liten svacka i inspiration till att plugga, såhär tredje året börjar i alla fall min energi ta slut. Så i måndags gick vi in på Lunds hemsida och såg att de hade instirationsdagar på universitetet. Blev ett snabbt beslut, men tog ledigt från skolan, bokade tågbiljetter och spenderade hela onsdagen med att kolla runt och lyssna på föreläsningar om skolan och även se så mycket av staden vi kunde. Vi båda är väldigt intresserade av Lunds, och är ju ganska bra om man trivs i staden eftersom man i så fall lär bo där ett par år. Dagen var i vilket fall extremt mysig och lyckades se lite av staden i alla fall, även om dagsljuser försvann ganska snabbt.